Trotuare și alelei

Timp de lectură: 3 minute

Nature

Eram cam pe ultima sută de metri cu mutatul la casă. Bine, nu era totul gata, dartrebuia să ne mutăm cât mai repede. Și, cum pe ultima sută de metri te cauți de bani și în hainele mai vechi, că poate ai uitat pe acolo ceva, am zis că mă ocup eu de trotuare și alei. Că ce mare lucru, torni betoane. Alelei!

Așa că, m-am apucat de treabă. Am trasat următoarea lucrare și m-am apucat de săpături. Singur, de nebun. De capu' meu.

trotuare

Aveam în plan să fac niște trotuare și alei betonate. Probabil, tot singur. Cine mai știe ce era in capul meu? Ideea e că m-am luat destul de în serios cu treaba asta. După săpături, am aruncat și niște pietriș în tranșeele pe care le-am făcut și am început să compactez pământul.

Bine, recunosc, probabil trebuia să fac compactarea înainte să pun pietrișul. Da' cum eu eram și șef de șantier, și arhitect și salahor, nu m-a certat nimeni.

Am dat de pământ cu compactorul ăla cam jumătate de zi. 4-5 ore am dansat cu el prin curte. A ieșit treabă bună la final doar am tremurat din mâini și din cap până în următoarea zi, ca în desenele animate.

Dacă te întrebi cum am făcut poza asta singur, să știi că ai dreptate. Am pus telefonul jos, l-am programat să facă poza și m-am prefăcut că lucrez.😂

Dacă nu mă crezi că am lucrat, uite și dovada video. 😂


Și cam atât am reușit să fac cu toată hărnicia mea, pentru că nu-mi permitea nici timpul, nici bugetul să mai avansez cu ceva... A trecut ceva vreme, au început să crească buruieni, ploaia mi-a stricat șăpăturile, părea că nu o să mai termin trotuarele și aleile. Asta, până când a venit Cornelia cu idee genială. De ce nu plătim pe cineva să facă asta? A zis ea. Și eu am zis. Ce idee genială! Am și uitat că se poate cu de-astea. Fis și zăcut. Zis și făcut!

După ce ne-am documentat puțin, am găsit 2 variante care ni se păreau interesante. Trotuare din beton amprentat și din pavaje. După calculele noastre, prețurile erau cam aceleași la oricare din ele, așa că am ales varianta care s-a livrat mai repede. Și uite așa, am ales să avem pavaje în curte. 

Cum, din momentul în care am semnat contractul și până la execuție, era o distanță de 30 de zile, am reușit să mai adunăm niște bani cât să achităm toate alea. La lucrare a venit un număr mare de muncitori așa că, în a 3-a zi deja savuram liniștiți o apă plată pe trotuarele noastre. Adio noroaie! Adio viață anostă! Zici că suntem la oraș acum. 

Ce am omis noi atunci, pentru că ne grăbeam cu mutatul sau pentru că nu mai aveam atâta timp liber, a fost să punem o folie antiburuieni. Am vrut, am plănuit, dar n-am mai reușit... Așa că, acum mai apar răzleț câteva buruieni printre pavaje. Dar o rezolvăm și pe asta cât de curând.

Detalii tehnice:

Nisip = 12m³
Suprafață = aproximativ 60m²
Zile = 3 zile
Cost total = 9000 lei


Dacă am omis detalii care te interesează, lasă-ne un mesaj mai jos și revenim cu răspunsuri :)