Teren

Înțărușarea și pregătirea

pomul

Ca să cunoaștem limitele exacte ale terenului și ca să știm unde punem gardul, am făcut o înțărușare. Trasarea punctelor s-a făcut prin metoda GPS RTK cu GPS-ul GNSS South S82-V. Adică am înfipt în pământ niște țăruși în punctele indicate de gps.

trasare gps

Am lucrat cu o persoană autorizată din zonă. Am plecat la întâlnire pregătit cu patru țăruși de lemn de 1m (asta am găsit mai potrivit la Hornbach) și un tub de spray roșu.

Operațiunea de măsurare prin gps implică multă așteptare. Parcă stăteam la pândă la vânătoare de păuni. Așteptam semnalul GPS și, dacă poziția nu era corectă, ne mutam și așteptam din nou semnalul. Din aproape în aproape am găsit cele 4 colțuri ale terenului.

Costuri și detalii

Trasare GPS: 500 lei
Țăruși și spray: 35 lei
Durată: 1 oră

Eu am ales varianta fără măsurarea înclinației terenului. Deși, ar fi fost de ajutor, pentru că terenul nostru este înclinat. La final am primit procesul verbal de trasare a imobilului cu reperele gps ale terenului.

Curățarea terenului | Manual vs buldozer

Terenul avea nevoie de o curățare urgentă - pentru buna noastră dispoziție, dar și pentru ca mica bestie a familiei, Chappie, să zburde liniștit. E deja clar a cui o să fie curtea…

terenul inainte
Așa arăta terenul înainte.

La început am avut senzația că o să reușesc să fac curat singur – eram entuziasmat.

curatat

După câteva ore de lucru, când am observat că nu s-a simțit mai nimic din ce am făcut, am renunțat și am adus artileria grea.

Aici am lucrat tot cu cineva din împrejurimi. Cu ocazia asta am mai aflat istoria vecinilor și povești despre zonă. Pardon, invers.

buldozer

În aproximativ 30 de minute terenul era curat ca în palmă. Fără buruieni de 1m, fără alte plante sălbatice și fără cioturi.

Am păstrat pomișorii care erau mai dezvoltați. Două luni mai târziu ne-am dat seama că ne-am atașat de ei.

Costuri și detalii

Curățat terenDurată
500 lei30 de minute