Înțărușarea și pregătirea

Timp de lectură: 2 minute

Nature

Ca să cunoaștem limitele exacte ale terenului și ca să știm unde punem gardul, am făcut o înțărușare. Trasarea punctelor s-a făcut prin metoda GPS RTK cu GPS-ul GNSS South S82-V. Adică am înfipt în pământ niște țăruși în punctele indicate de gps.

Am lucrat cu o persoană autorizată din zonă. Am plecat la întâlnire pregătit cu patru țăruși de lemn de 1m (asta am găsit mai potrivit la Hornbach) și un tub de spray roșu.

Operațiunea de măsurare prin gps implică multă așteptare. Parcă stăteam la pândă la vânătoare de păuni. Așteptam semnalul GPS și, dacă poziția nu era corectă, ne mutam și așteptam din nou semnalul. Din aproape în aproape am găsit cele 4 colțuri ale terenului.

Costuri și detalii

Trasare GPS Țăruși și spray Durată
500 lei 35 lei 1 oră

Eu am ales varianta fără măsurarea înclinației terenului. Deși, ar fi fost de ajutor, pentru că terenul nostru este înclinat. La final am primit procesul verbal de trasare a imobilului cu reperele gps ale terenului.

Curățarea terenului | Manual vs buldozer

Terenul avea nevoie de o curățare urgentă - pentru buna noastră dispoziție, dar și pentru ca mica bestie a familiei, Chappie, să zburde liniștit. E deja clar a cui o să fie curtea…

La început am avut senzația că o să reușesc să fac curat singur – eram entuziasmat.

După câteva ore de lucru, când am observat că nu s-a simțit mai nimic din ce am făcut, am renunțat și am adus artileria grea.

Aici am lucrat tot cu cineva din împrejurimi. Cu ocazia asta am mai aflat istoria vecinilor și povești despre zonă. Pardon, invers.

În aproximativ 30 de minute terenul era curat ca în palmă. Fără buruieni de 1m, fără alte plante sălbatice și fără cioturi.

Am păstrat pomișorii care erau mai dezvoltați. Două luni mai târziu ne-am dat seama că ne-am atașat de ei.

Costuri și detalii

Curățat teren Durată
500 lei 30 de minute