Împrejmuirea terenului

Timp de lectură: 3 minute

Nature

Îi spun împrejmuire pentru că are specificațiile unui gard, da' nu e chiar gata. Pentru o perioadă am avut un gard provizoriu care a fost bun de șantier. Și atât.

După cum se poate vedea în poza de mai sus, gardul provizoriu era făcut din niște țăruși de lemn bătuți în pământ peste care am aruncat o plasă de sârmă și una de umbrire. A fost bun cât a fost dar trebuie schimbat. Dacă tot avem autorizație pentru contruirea gardului, zic să ne folosim de ea. 👷

Așa că am mers la cel mai apropiat magazin de bricolaje și m-am încărcat cu:

  • țeavă rectangulară
  • plasă sudată
  • plasă umbrire
  • saci de ciment (nisip și pietriș încă mai aveam prin curte de la șantier)

Țeava am debitat-o la magazin, era de 6m și am tăiat-o la 3m.

Pe urmă a început distracția cu săpatul. Doar că e tare pâmăntul ăsta. Prea tare ca să fac o fundație continuă pentru gard. Așa că am săpat gropi pentru fiecare țeavă din 2 în 2 metri și am lăsat greul pentru altă dată. Oricum, nu mi-am propus să îl fac definitiv. Nu ne mutăm chiar mâine...

Ca să am repere și să nu sap după ureche, evident, am întins ațe înainte. M-am folosit de țărușii lăsați de topometrist, așa știu sigur că am gardul pe terenul meu, ca să întind ațe pe toate laturile.

Am săpat de m-am săturat pe toate laturile, adică 3. La cea comună am lucrat mai demult cu vecinul.

Două zile mai târziu am terminat de săpat toate laturile, cam 60m au cele 3 laturi. M-am apucat să pun țeava rectangulară pe poziție.

În paralel am început prepararea betonului. Aici am chemat ajutoare. Aveam încredere în mine cât să prepar materialul dar nu aveam atâta încredere că am să pun țeava dreaptă. Chiar dacă aveam ațe trase atât la bază cât și la vârful țevilor. Bun, am pus țeava pe poziție și am verificat-o cu bolobocul. Eu țineam de țeavă cât basculam material din roabă. Am fixat-o în beton și ne-am asigurat iar că este stă drept. 

În următoarea zi, după ce s-a mai întărit betonul, m-am apucat să întind plasa sudată. Aici nu m-am complicat, pentru că nu e forma definitivă, și am fixat plasa cu sârmă cât să stea întinsă și să nu cadă.

După ce am terminat de închis cu plasa sudată, am pus și o plasă de umbrire. Era prea transparent...

Cam atât pentru moment. Avem gard. Pe viitor am să fac o fundație continuă pentru tot gardul și probabil am să mă înalț cu 15-20cm. Oricum, o să fie un articol dedicat pentru restul gardului.

Costuri și detalii

  • plasă sudată x 60m = 447lei
  • plasă umbrire x 60m = 560lei
  • saci ciment 40kg x 16buc. = 320lei